Az USA új taktikai atomfegyvereket telepít Németországba

tornado

Német Tornado

A magyar kormányfő, aki fényes diadalt aratott Röszkénél, sokkal jobban látja, mi a teendő, mint holmi francia elnökök, német kancellárok, vagy az USA elnöke.

Az USA új atomfegyvereket készül Németországba telepíteni. A B 61-12-es, a német Tornádó repülőgépekről bevethető legkorszerűbb, a korábbinál pontosabb célzást lehetővé tevő atombombákat a Rajna-vidék-Pfalz tartományban, Kölntől mintegy 100 kilométerre található Büchelben lévő német légi támaszponton tárolnák. A német köztelevízió, a ZDF beszámolója szerint, a német légierő évek óta gyakorolja az ilyen atomfegyverek utánzataival a bevetéseket. Annak ellenére, hogy a jelenleg érvényes német törvények tiltják a Bundeswehrnek atomfegyverek használatát.

A törvény értelmében a német hadsereg nem vehetne részt atomfegyverek bevetésében. 2009-ben Berlin egyértelmű kötelezettséget vállalt Németország megtisztítására az atomfegyverektől 4 éven belül – amire máig nem került sor. Angela Merkel egymást követő kormányai azóta sem valósították meg saját ígéretüket, amit a kancellár azzal indokol, hogy országának tekintettel kell lennie a másik fél viselkedésére, nevezetesen az orosz atomfegyverek fenyegetésére.

Berlin mos ennél is továbbmegy, amikor nem csak a területén már régen állomásozó amerikai atomfegyvereket nem távolítja el, de újakat készül befogadni. A hírt eddig hivatalosan nem erősítették meg, de a ZDF német köztelevízió ebben a témában készült tényfeltáró műsora nem hagy kétséget afelől, hogy nem légből kapott információról van szó. Ezt támasztja alá közvetve, hogy Dmitrij Peszkov, a Kreml szóvivője, az Interfax orosz hírügynökségnek nyilatkozva, ellenlépéseket helyezett kilátásba az új amerikai atombombák németországi állomásoztatására válaszul, mivel Moszkva szerint „azok az európai erőegyensúly megbontásához vezetnének”.

A Büchelben eddig tárolt taktikai nukleáris atombombák korszerűbbekre cserélése újabb bizonyíték arra, hogy lassan, de biztosan haladunk egy új hidegháború felé. Korábban a Gépnarancs is beszámolt arról, hogy Oroszország és a NATO közötti feszült viszony újabb jeleként, az Észak-atlanti Szerződés Szervezete fokozza jelenlétét a szervezet keleti határain. Jövő januárig NATO támaszpontot hoznak létre Észtországban, Litvániában, Lettországban, Lengyelországban, Romániában, Magyarországon és Bulgáriában.

*******

A hírt mindazoknak a figyelmébe ajánljuk, akik a fellegekben járnak az EU, Németország, Franciaország és az USA ellen megvívott honvédő háborúnk sikere láttán. Akik szerint e háború legfényesebb csatája a nagy átkaroló hadművelet volt Röszkénél, amelyben a magyar miniszterelnök, Orbán Viktor Fekete Serege, a TEK fényes győzelmet aratott több száz fegyvertelen menekült férfi, nő és gyerek felett, alig 20 sebesülttel fejezve be a hadjáratot. Azóta már a magyar hadsereg hivatásos állománya is felhatalmazást kapott tartalékosokkal kiegészítve, hogy hazánk évszázados vereségszériáját megszakítva végre – civilek ellen ugyan – de győzelemre vigye a magyar nemzeti színű lobogót, és bármelyik magyar határon nyíltan és határozottan szembe szállhasson az EU legalább 24 tagországának akaratával és erőszakkal védje meg a határait azoktól, akiket a többi uniós tagország – mint menekülteket – befogadni készül.

Nagy érdeklődéssel várjuk a magyar külpolitikát irányító Szijjártó Péter offenzív fellépését a világpolitika színpadán. Elvárjuk tőle, hogy folytassa a nyugati nagyhatalmak megfélemlítését a nem konvencionális magyar verbális támadó fegyverekkel, és ne riadjon vissza budapesti nagyköveteik folyamatos vegzálásától, valamennyiüknek a szőnyeg szélére állításától a Bem téren, amiért országaik a magyar lépéseket teljesen félreértik. Nem fogják fel, hogy amikor Orbán Viktor Brüsszelben a nyugati világ és Oroszország kapcsolatainak újragombolását javasolja a menekültválságra hivatkozva, egyáltalán nem Moszkva szekértolójaként, hanem Európa védelmezőjeként ágál.

A magyar kormányfő sokkal jobban látja, mi a teendő, mint holmi francia elnökök, német kancellárok, vagy az USA elnöke. Mely utóbbi általában hibát hibára halmoz a nemzetközi politika színterén és a magyar kormányfő határozott intése ellenére sem tud felhagyni zsákutcás külpolitikájával, amellyel veszélybe sodorja Orbán Viktor korlátlan hatalmának, a nemzeti együttműködés rendszerének sikeres építését és komoly nehézségek elé állítja a rezsiharcot. A magyar kormány és az ország hihetetlen erejét és eltökéltségét azonban mi sem bizonyítja jobban, mint az, hogy mindezek ellenére, Magyarország jobban teljesít, amiről Angela Merkel és Barack Obama hamarosan akár személyesen is meggyőződhet kormányunk legújabb offenzívája láttán, ami ezúttal a jó ideje folyó plakátháborúja újabb és látványos eszkalációja lesz.

Zsebesi Zsolt

A ZDF közszolgálati televízió a kormány atomfegyverekkel kapcsolatos politikáját  bíráló keddi műsora: (Achtung! Figyelem! Közszolgálati televízió kormányt bíráló műsoráról van szó. Tényleg rohad a nyugati liberális demokrácia! Nálunk ilyen sose fordulhat elő.) 

Menekültügyben pedig – hogy világos legyen a magyar álláspont –, mit is kíván a magyar nemzet:

Vélemény, hozzászólás?

Az email címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöljük.