Best Joomla Templates - Joomla-Monster.com Hirdetés
Megdöbbentő részletek "Jézus testvérei" tetteiről
2009. November 26. csütörtök, 23:50

Az ír katolikus egyház gyalázatos botránya, amely a katolikus ír kormányok és a hatóság hallgatólagos együttműködésével évtizedeken keresztül lehetővé tette, hogy papok tucatjai verjék, kínozzák megalázzák, rabszolgaként dolgoztassák, szexuálisan zaklassák, és megerőszakolják a rájuk bízott gyerekek százait, sűrű bocsánatkérésekkel, és hatalmas összegű kártérítési felajánlásokkal érkezett el a végkifejlethez.

A Jézus testvérei katolikus szervezet a szörnyűségekről készült jelentés 2. részének közzététele előtt egy nappal, szerdán ajánlotta fel, hogy 161 millió eurót bocsát az áldozatok, illetve gyermekintézmények rendelkezésére pénzben, és javakba, hogy jóvátegye a tagjai által évtizedeken át elkövetett bűnöket, amiket az egymást követő dublini érsekek minden erejükkel igyekeztek eltussolni az egyház jó híre, és a vagyona védelmében.

A jelenlegi érsek elődei olyannyira tudtak a papjaik erkölcstelen és gyalázatos viselkedéséről, hogy már 1987-ben nagy összegű biztosítást kötöttek a később esetleg felmerülő kártérítési igények fedezetére, nehogy azért az egyházi vagyonból kelljen fizetni.

A májusban közzétett első rész után csütörtökön ismertetett 2. része a jelentésnek 700 oldalon keresztül taglalja az egyházfik és az apácák által elkövetett bűnöket. Verés, kínzás, rabszolgatartás, nem erőszak. Ez jutott a 70-es évektől egészen a 90-es évekig az egyházra bízott árvák osztályrészéül. Tételesen ismerteti a jelenté 46 egyházi személy bűncselekményeit, mintegy 300 konkrét esetet.

A jelentés ismertetésekor az ír belügyminiszter a kormány nevében, a dublini érsek az egyház nevében kért bocsánatot az érintettektől, és tettek ígéretet arra, hogy mindent elkövetnek az eset megismétlődése ellen, és az áldozatok kártalanításáért.

Az érintett gyerekek meghatalmazottait felháborította, hogy a Jézus testvérei társaság csak félévvel a jelentés első részének megjelenése után reagált, és a felajánlott 161 milliós kártérítést is csúfságnak nevezték, mert abban igazán alig van pénz a károsultak számára, csak olyan vagyontárgyak, amelyeket a társaság már nem tud működtetni, fenntartani.

A katolikus egyházat egyébként az ügy kapcsán már 2002-ben kötelezték mintegy 128 millió eurós kártérítés megfizetésére. Az ír kormány azonban, kötelezettséget vállalt arra, hogy minden ezen felül jelentkező kárigényt magára vállal. Ez elég nagylelkűnek tűnne, ha nem arról lenne szó, hogy az egyház bűneiért az adófizetők fognak megint fizetni. Ezúttal nem a vasárnapi perselyen, hanem a költségvetésen keresztül.  

FacebookStartlapIWIW

Hozzászólások
Hozzáadás
obs666  - Jézus testvérei   |82.113.121.224 |2012-07-01 18:30:15
A Hungarian Satanic Legion hivatalos álláspontja szerint az időről időre napvilágra kerülő pedofil, homoszexuális, pénzügyi és egyéb botrányaik kapcsán (amik szinte már védjegyeivé váltak a kereszténységnek, katolikus stb. egyháznak) joggal vonhatjuk le azt a következtetést, hogy a rothadás belülről emészti a rendszerüket. Próbálják takargatni a sebeket, amik olyannyira elszaporodtak, hogy lehetetlen tovább leplezniük. Folyamatosan a megújulásról és a megtisztulásról beszélnek, ami sohasem fog bekövetkezni, hiszen a rossz forrásból való víz beteggé teszi az embert. A betegség jelei most már mindenki számára nyilvánvalóan látszanak. Az ilyen és ehhez hasonló botrányok világméreteket öltenek, melyek jelentőségét nem szabad elbagatelizálni. A köreikben terjedő kapzsiság és hatalomvágy a pedofília mellett a kereszténység legfőbb ismérve. Pironkodás és szégyenérzet nélkül nyújtják reszkető kezeiket a különböző címszavakon nevezett juttatásokért. A több milliárd forintnyi évről évre megkapott hitéleti és egyéb támogatások felhasználásáról még az Állami Számvevőszéknek sem tartoznak elszámolási kötelezettséggel. Senkinek nincs joga ahhoz, hogy számon kérje őket, mire is herdálták el az ölükbe hullott milliárdokat, erről törvény is rendelkezik. Ameddig az egyházak az éppen hatalmon lévő kormányt ilyen törvények megalkotására rá tudják venni, addig van is mitől félnünk. Mindent elkövetnek annak érdekében, hogy az eddigi hatalmukat, befolyásukat a politikai és civil életbe egyaránt tovább növeljék, megszerzett javaik mellé még többet és többet követeljenek az aktuális kormánytól. Csak remélhetjük, hogy eljön egyszer az az idő, amikor egy határozott huszárvágással levágja valaki országunk hátáról ezt a kellemetlen, nem kívánatos terhet és örökre véget vet ennek a jelenlegi abszurd helyzetnek.
Epikurosz  - Aggódók   |188.36.29.220 |2009-11-27 11:14:30
Fene nagy bennetek az aggódás az ír áldozatok iránt. A csicskázattott, meggyilkolt magyarokért is ennyire fáj a szívetek?
Szólj hozzá!
Név:
Email:
 
Website:
Tárgy:
 
Írd be a képen látható biztonsági kódot!

3.20 Copyright (C) 2007 Alain Georgette / Copyright (C) 2006 Frantisek Hliva. All rights reserved."

 

Bicolor template supported by Naturalife Greenworld