Best Joomla Templates - Joomla-Monster.com Hirdetés
Mindig ugyanott hagyja el a patkóját Overdose
2010. Augusztus 17. kedd, 13:33

Overdose a vasárnapi Bestens – Pannónia Életbiztosító Díjban az előző évi budapesti futásához hasonlóan ismét elveszítette egyik patkóját (lásd képeinket). Bizonyára sokakban felmerült, miképpen lehetséges, hogy állandóan baj van velük, Mikóczy Zoltán ezt a lovára oly jellemző hatalmas lendülettel magyarázta, amelynek következtében a hátsó lábak gyakran hozzáérnek az elsőkhöz, s Dózi olykor lelépi valamelyik mellső patkóját. A PannoniaOverdose.hu most viszont egy másik lehetséges verziót is felvet.

A Kincsem Parkban a lovak kétezer méteres ellipszis alakú pályán futnak, a célegyenesnek nevezett alsó részébe csatlakozik be az egyenes pálya, melynek teljes hossza 1300 méter. Erről indult Overdose futama is. A két pályának már azért sem azonos a minősége, mert a lovak eltérő mértékben veszik igénybe, továbbá a körpálya újabb, a pályarekonstrukció során alakították ki, s ezáltal más talajszerkezetű (a mellékelt műholdkép egy szárazabb időszakban készült).


Már korábban is említettük, hogy Dózi 400 méterrel a start után megtorpant az egyenes- és a körpálya ívének találkozásánál, ám akkor még nem kötöttük össze a tavalyi és az idei esetet. Mikóczy Zoltán ma elmondta a PannoniaOverdose.hu-nak, hogy Overdose megtorpanásának oka pont a patkó elvesztése volt. Szinte ugyanott történt, ahol tavaly, amikor féltávnál, azaz 500 méterrel a start után esett le róla a patkó, de a felvételeken látszott, hogy az már korábban meglazult, majd egy darabig még kifordulva lógott a jobb első lábán, így vélhetően ugyanúgy az eltérő talajú pályaívek találkozásánál lazulhatott meg.

Stuart Packham kovács hétfő reggel új patkót ragasztott Overdose jobb első lábára, a patkolás Mikóczy Zoltán tájékoztatása szerint rendben zajlott, jól sikerült.

 


 

 

FacebookStartlapIWIW

Hozzászólások
Hozzáadás
Szólj hozzá!
Név:
Email:
 
Website:
Tárgy:
 
Írd be a képen látható biztonsági kódot!

3.20 Copyright (C) 2007 Alain Georgette / Copyright (C) 2006 Frantisek Hliva. All rights reserved."

 

Bicolor template supported by Naturalife Greenworld