Best Joomla Templates - Joomla-Monster.com Hirdetés
Ülök a kocsmámban.....mert ellopták a biciklimet
2010. Május 31. hétfő, 01:30

Ülök a kocsmámban, mert ellopták a biciklimet. Ez nem vicc. Sajnos. Hirtelen felindulásomban leültem. Fel nem ülhetek, mert, nincs mire. A biciklimre semmiképpen, hiszen azt ellopták. Ki vagyok akadva. Olyan jó kis szar magyar kerékpár volt, de én szerettem. Persze azért behúztam a féket: nem kell mindjárt mindennek és mindenkinek felülni. Arra nem elég ok, ha az embernek ellopják a 29 ezer forintos biciklijét.

Egyrészről persze eszembe jutott, hogy a Fidesz kormányprogramja szerint nincs megélhetési bűnözés, vagyis: halál a biciklitolvajokra! A rohadt életbe! Másrészről meg eszembe jutott, fiatalságom egyik legnagyobb filmélménye: egy bizonyos Vittorio de Sica nevű talján filmje a „Ladri di biciclette” (A biciklitolvajok) , amely - írd és mond - 1948-ban készült, és nem szól másról, mint egy szerencsétlen biciklitolvajról, egy megélhetési bűnözőről. 

Mondjuk egy kis túlzással, mert annál sokkal többről szól, ugyanis benne van a Fidesz is, pedig de Sica nem is ismerte Orbán Viktort, és társait, még kevésbé a Fidesz kormányprogramját. A Jobbik is benne van, mert rájuk is figyelt de Sica.  A filmrendező Vittorio de Sica sok mindent belelát abba, amit a Fidesz elintéz egyszerűen azzal, hogy „Meggyőződésünk, hogy nem létezhet megélhetési bűnözés”.

Hát igen, akkor most ez az Oscarra is felterjesztett filmecske, amit számos filmes és még számosabb egyszerű ember élete nagy filmes élményének tart, hát ez most, hogy úgy mondjam szarban van. Vagyis finomabban, szart sem ér a de Sica alkotása, ami ezreket megríkatott és meghatott, elgondolkodtatott.

A Fidesz kemény szívét azonban ez nem tudja megtörni. Megélhetési bűnözés pedig nincs, még ha egy művészeti alkotás állítaná is ennek az ellenkezőjét. Nincs és kész, mivel párthatározat van arról, hogy nincs. Akkor pedig, akkor sincs, ha van. A nap nem kel fel, amíg arról megfelelő pártszerv  határozatot nem hoz. Ez így volt nem is olyan régen, és így van most is.

Ez a de Sica valami olyasmit feszeget, aminek éppen nincsen konjunktúrája, hogy tudniillik az erkölcs az relatív, és csak bizonyos társadalmi összefüggésekben értelmezhető. Vagyis leegyszerűsítve, hogy a Fidesz programozó nyelvén is értelmezhető legyen: a nincstelenségben másképpen működik a jogérzék. És megint másképp, ha az embernek az a gondja, hogy túl sok jószága van, és nem tudja, hogy mit csináljon velük a halála után. Mert adózni a gazdag ember a halála után sem szeret.

A Fidesz-kormányprogram egyik fontos eleme: a „Vállalkozók és Munkáltatók Országos Szövetségével kötött megállapodás Magyarország gazdasági és társadalmi felemelkedéséért”, amelynek utolsó pontja: „Egyenes ági öröklés esetén az állam semmilyen adót, vagy illetéket ne vessen ki! Egyenes ági örökléskor a családon belüli vagyon mozgás esetén az államnak nincs oka semmiféle beavatkozásra.” Ez természetesen nem Vittorio de Sica biciklitolvajaihoz hasonló halandókat érint érzékenyen, hiszen ők mindig lebuknak a lopott biciklivel.

Azokra vonatkozik, akik nem buktak le. Ők megtarthatják a lopott biciklit, ami remélhetőleg a Fidesz érában már adómentesen örökölhető is lesz. Demján Sándor, és Csányi Sándor nem szeretné, ha gyermekeik milliárdos nagyságú örökösödési adót lennének kénytelenek fizetni a néhány-száz milliárdos örökölt vagyon után. Ciki lenne. Tényleg, és milyen igazságtalan is.

Mégis igaza volt a nagyapámnak, aki szerint hülyeség moziba járni. Már én is belátom, hogy érdemesebb a Fidesz nagygyűlésein csápolni, és szidni a megélhetési bűnözőket. Abban reménykedve, hogy mi soha nem kerülünk olyan helyzetbe, mint de Sica főhőse, és egyáltalán vége a de Sicáknak, az érzelgősségnek. Hulljon a férgese! A lopott bicikliket meg adják vissza! Jelezni szeretném, hogyha közte lesz az enyém is, nem tartok rá igényt. Tartsa meg Orbán Viktor! (zse)

 

  

FacebookStartlapIWIW

Hozzászólások
Hozzáadás
Szólj hozzá!
Név:
Email:
 
Website:
Tárgy:
 
Írd be a képen látható biztonsági kódot!

3.20 Copyright (C) 2007 Alain Georgette / Copyright (C) 2006 Frantisek Hliva. All rights reserved."

 

Bicolor template supported by Naturalife Greenworld