Visszafelé fog járni a Széll Kálmán téri óra

bigben
A londoni Big Ben pontosan jár egy jó ideje

Egy bizonyos BKK Európa közepén, Krisztus születése után 2017 évvel képtelen a pontos időt a város egy földrajzilag körülhatárolt helyén produkálni.

Magyarország legszebb városának, a székesfővárosnak a Széll Kálmán tér nevű, a 19. századnak megfelelő szintre felújított közterületén működő köztéri óra – megértve a kor szavát – ezentúl visszafelé fog járni. Már eddig is ezt tette, amikor azt hitték, hogy elromlott, pedig csak oda ért a mutatója, ahová a Magyarországot kormányzó erők az egész országot vezetni szeretnék: a „régi szép időkbe”. A tér – hívhatják akár Moszkva térnek, akár Széll Kálmán térnek – pont olyan szar ma is, mint amilyen mindig volt, ahol nem csak a közepére állított óra állt meg, de az idő a maga teljességében is. A villamosok, a buszok, a gyalogosok és az autósok 19-20. századi két dimenzióban nyomulnak céljaik felé, egymást oda-vissza keresztezve, miközben a 21. századi valóságot három dimenziós printerekkel nyomtatják.

A magát világ- és olimpiai városnak érző Duna parti világváros közlekedéséért felelős szakemberek sértődötten fogadják, hogy a kétmilliós város nem minden lakója lépett vissza velük együtt évtizedeket az időben, és nem tudja megemészteni, hogy – a világ nem a legbonyolultabb szerkezete – egy utcai óra nem képes Krisztus születése után 2016 évvel folyamatosan a pontos időt mutatni. Mindezt akkor, amikor a téren naponta áthaladó néhány százezer embernek a rohadt, imperialista, globalizált és a nemzeti indentitásra magasról ürítő multinacionális cégek által millió-számra gyártott pontos órák ketyegnek a zsebeikben megbújó okos telefonokban, amelyek – ráadásul – a teljesen korrekt és pontos idő mutatása mellett, még telefonként, magnetofonként, fényképező és filmfelvevőként, GPS navigátorként, rádióként, számológépként – nem sorolnám tovább – is működnek, ugyancsak tökéletesen. A rohadékok.

Ilyen körülmények között, amikor a vad Brüsszel a magyar emberek rezsicsökkentésére fenekedik, a Magyarországnak nevezett entitás legfontosabb gazdasági, kulturális és politikai központjában az illetékesek, (a BKK vagy ki a bánatos franc) képes kijelenteni – idézem a 444.hu után –: „a Széll Kálmán téri óra javítása folyamatban van, jelenleg a meghibásodott vezérlést és a kapcsolódó elektronikát alakítják át. Mivel lényegében a vezérlés újraszerelése történik, az pedig nem késztermék, hanem minden egyes eleme egyedi fejlesztésű és kialakítású, a javítás nem néhány óra alatt elvégezhető folyamat, annál időigényesebb. A kivitelező tájékoztatása alapján az átalakítás két-három hétig tart, az újbóli üzembe helyezés pontos időpontjáról később tudunk tájékoztatást adni”.

Egy bizonyos BKK tehát, Európa közepén, 2017-ben, nem csak képtelen a pontos időt a város egy földrajzilag körülhatárolt helyén produkálni, de még azt sem tudja megmondani, hogy erre az emberfeletti műszaki és technológiai teljesítményre mikor lesz képes, mert, hogy két-három, azaz – ismétlem – két-három héten belül nem, abban egészen bizonyos. Miért is? Hát azért, mert a Széll Kálmán téren – legalább ezen a néhány négyzetméteren – sikerült kis hazánk nagy vezetőinek a globalizáció farkára lépni, és ahelyett, hogy vennének Japánban, Kínában, Koreában, Szingapúrban, Svájcban, Németországban stb. egy működő köztéri órát, a Széll Kálmán térre szánt magyar köztéri óra egyedi vezérlésével harcolnak, mivel – megint idézem – ez az óra, ez bizony „egyedi fejlesztésű”.

A szentségit! Gondolom, amolyan hungaricum, amit a világban az elmúlt 100 évben bekövetkezett technikai és műszaki fejlődést figyelmen kívül hagyva – végül is egészen gyorsan, mert néhány hét alatt  –, a nulláról fog kifejleszteni a BKK. Létrehozva ezzel még egyszer az emberiségnek azt a korszakos vívmányát, amit fajunk már régen létrehozott. Nevezetesen egy a szabadban is működő, a pontos időt jelző szerkezetet, az úgy nevezett köztéri órát, melyekből a világ megszámlálhatatlan országában megszámlálhatatlan működik évszázadok óta. Ne kérdezd, miként lehetséges ez, milyen óra állt eddig a most majd egyedileg kifejlesztésre kerülő helyén, mert ha nem tudod a választ, akkor nem is vagy igazi magyar ember. Még az is lehet – nem akarlak megbántani –, hogy civil vagy, persze amolyan álcázott civil, aki csak a Soros és a tudjátok kik szálláscsinálója, semmi más. Olyan nem igazi magyar vagy, aki azt hiszi, hogy az idő nálunk is úgy múlik, mint bárhol ebben a rohadt globalizált világban, és úgy is kell mérni, mint bárhol máshol.

Hát nem, apuskám! Majd mi megmutatjuk, hogy ez nem így van. Ezt ugyanis csak olyan perverzek gondolhatják, akik hisznek az Európai Egyesült Államokban, a liberális demokráciában, a globalizációban, a tőke-, az áru, az eszmék, a tudományos és kulturális vívmányok szabad áramlásában, a klímaváltozásban. A születéssel szerzett emberi jogokban, a sajtószabadságban, a női egyenjogúságban, meg olyan marhaságokban, hogy az embereknek szabad udvariasan, de határozottan megkérniük a tőlük ellopott pénzen meggazdagodott politikusokat és nemzeti nagytőkéseket, hogy legyenek olyan szívesek a lopott cuccot visszaadni, de nagyon gyorsan. A világ gondoljon amit akar, a kártevő globalizáció és a működőképes köztéri órák beáramlását a Kárpát-medencébe pártunk és kormányunk – határozott elvi alapokra helyezkedve és a keresztény értékekre hivatkozva – meg fogja akadályozni. Itt az idő másképpen múlik. Ezért az órák visszafelé fognak járni. Soha nem fognak annyit mutatni, mint amennyit a brüsszeli moszkovita bürokraták szeretnének.

A mi köztéri óráink nagy előnye lesz, hogy – szemben a hanyatló nyugat és az erkölcsi nihilizmusba süllyedő, istenkáromló liberális hordák uralta, fejlett ipari országok gyakorlatával – eleve és célzottan fognak rossz időt mutatni, vagyis akkor lesznek hibátlanok, amikor nem a korrekt időt mutatják, mert a korrektségnek már vége, és ezt az Amerikai Egyesült Államok legújabb elnöke Donald Trump is megmondta. Ezért kell kidolgozni az egyedi, nem korrekt vezérlésüket. Viszont – tessék csak elképzelni –, míg az elvtelen és nemzetben gondolkodni képtelen nyugati csőcselék köztéri órái – ha jók – a megszokott és mindenütt érvényes, globalizált, korrekt időt mutatják. De, ha elromlanak, ahhoz képest rossz időt jeleznek.

A mi Széll Kálmán terén álló óránk viszont ha működik, a mi illiberális országunknak megfelelő, inkorrekt időt mutatja, de akkor sem fog a korrekt idő szerint járni, ha elromlik. Így nyújtva biztonságot és stabilitást Orbán Viktor hűséges és elmeháborodott alattvalóinak. A többiek meg pont le vannak szarva. Akinek nem tetszik, hogy új idők és egyéni vezérlésű órák járnak Magyarországon visszafelé, akiknek fáj, hogy immár nem Angela Merkelhez és a brüsszeli moszkovitákhoz igazítjuk nemzeti óráinkat, hanem Orbán Viktor doboltatja ki a Budai Vár erkélyén a rendeletileg és központilag az adott hétre megszabott pontos időt, az elmehet a bánatos francba innen, de vissza is költözhet Izraelbe.

Zsebesi Zsolt

Vélemény, hozzászólás?

Az email címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöljük.