Best Joomla Templates - Joomla-Monster.com Hirdetés
Az EU egyhangon szólna, de nem tudja mit
2008. November 07. péntek, 20:16
Nicolas mindent megpróbált Angelanál Brüsszelben megint sikerült Nicolas Sarkozyt hatástalanítani, vagyis megakadályozni Párizst abban, hogy az EU gazdasági és pénzügyei intézésére egy államok fölötti csúcsminisztérimot hozzon létre.

A gyújtószeget Angela Merkel szerelte ki Sarkozy-bombából, finom női kezekkel, de határozottan.

Közben egyfolytában arról beszélt, hogy Európa egy hangon fog megszólalni Washingotnban a 20 vezető és feltörekvő gazdaság nagyság tervezett csúcstalálkozóján, ahol egy új pénzügyi világrendről kéne határozotot hozni december 15-én.

Az egységes brüsszeli álláspontról csak annyit tudni, hogy nagyobb átláthatóságot irányoz elő a nemzetközi pénzügyekben, és hajlandó lenne ehhez egy a világ bármely pontján működni képes szervet is létrehozni.

Ennél több konkrétum nem derült ki. Világosan látszik, hogy minden korábbinál nagyobb az ellentét a jövőt illető elképzelésekben Párizs és Berlin között, ami erősen fékezi Brüsszelt abban, hogy végre határozott hangot préseljen ki magából.

Ehelyett többen fújják egymás mellett a harsonákat, de ebből még élvezhető zenemű nem jött létre, annál is inkább, mert London megint szeretné eljátszani az elsőhegedűs szerepét, amivel szemben viszont már Berlin és Párizs közösen kontrázik.
 
FacebookStartlapIWIW

Hozzászólások
Hozzáadás
Szólj hozzá!
Név:
Email:
 
Website:
Tárgy:
 
Írd be a képen látható biztonsági kódot!

3.20 Copyright (C) 2007 Alain Georgette / Copyright (C) 2006 Frantisek Hliva. All rights reserved."

 

Bicolor template supported by Naturalife Greenworld